Šalta sriuba Tartor

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Raugintos pasukos, 0,5 proc. rieb.
     1 l
  • Ilgavaisis agurkas
     1 vnt.
  • Švieži krapai
     25 g
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite į didelį dubenį arba puodą.

Susmulkinkite krapus ir taip pat sudėkite į dubenį. Sutrinkite graikinius riešutus (iki trupinių) ir suberkite juos į dubenį su agurkais ir krapais.

Susmulkinkite česnako skilteles ir sudėkite į tą patį dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite pasukas. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos pagal skonį.

Prieš patiekdami papuoškite šviežių krapų šakele (-ėmis) ir graikinių riešutų puselėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!