Salotų laiveliai su barbekiu vištiena

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Salotų laiveliai su barbekiu vištiena

Ingredientai

Ingredientai

  • Žaliosios salotos „COSBERG RIMI“
     2 vnt.
  • viščiukų broilerių filė
      2 vnt.
  • Rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Barbekiu padažas
     150 g
  • Druska
     
  • Pipirai
     
  • Perplautos ir nusausintos konservuotos juodosios pupelės „I love eco“
     230 g
  • Konservuoti kukurūzai (be skysčio)
     285 g
  • Raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • Susmulkintos kalendros
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite salotas nupjaukite gūžių kotus ir atskirkite lapelius taip, kad liktų „laiveliai“. Atsirinkite vidutinio dydžio lapus, kitus panaudokite kitems patiekalms ruošti.

Vištienos krūtinėles pabarstykite druska bei pipirais. Patepkite aliejumi. Kepkite grilyje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, apversdami kita puse, prabėgus pusei laiko, t. y. po 5 minučių. Pastaba: galima kepti ir grill keptuvėje.

Supjaustykite vištieną nedideliais kubeliais. Mažame dubenėlyje sumaišykite vištieną su barbekiu padažu. Padažo dėkite pagal skonį.

Į kiekvieną salotos lapą įdėkite po 1 šaukštą konservuotų juodųjų pupelių ir 1 šaukštą konservuotų kukurūzų.

Ant viršaus dėkite 2–3 šaukštus paruoštos vištienos.

Pagardinkite susmulkinta raudonąja paprika, kalendra ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis