Salotos su obuoliais, pelėsiniu sūriu ir karijų riešutais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 1min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • salotų
     350 g
  • obuolių „Jonagold“
     2 vnt.
  • karijų riešutų
     50 g
  • šviežių spanguolių
     50 g
  • mėlyno pelėsinio sūrio
     170 g

Padažui reikės:

  • garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupo
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • obuolių acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejaus
     100 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Suplėšykite salotų lapus. Obuolius nulupkite ir suraikykite griežinėliais, kubeliais supjaustykite pelėsinį sūrį. Į salotas suberkite karijų riešutus ir spanguoles.

Paruoškite padažą: į dubenį krėskite garstyčias, pilkite aliejų, obuolių actą, klevų sirupą, viską gerai išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant salotų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!