Salotos su obuoliais, pelėsiniu sūriu ir karijų riešutais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 1min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • salotų
     350 g
  • obuolių „Jonagold“
     2 vnt.
  • karijų riešutų
     50 g
  • šviežių spanguolių
     50 g
  • mėlyno pelėsinio sūrio
     170 g

Padažui reikės:

  • garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupo
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • obuolių acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejaus
     100 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Suplėšykite salotų lapus. Obuolius nulupkite ir suraikykite griežinėliais, kubeliais supjaustykite pelėsinį sūrį. Į salotas suberkite karijų riešutus ir spanguoles.

Paruoškite padažą: į dubenį krėskite garstyčias, pilkite aliejų, obuolių actą, klevų sirupą, viską gerai išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant salotų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.