Salotos su nektarinais ir mocarela

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • nektarinai
     4 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • mocarela
     200 g
  • gražgarstės
     120 g
  • vytintas prosciutto kumpis
     4 riekelė (-ės)

Padažo ingredientai:

  • citrina (sultims)
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nektarinus supjaustykite riekelėmis ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje 2 min. Tada sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite ~ 3 min., kol gerai įkais vidus. Pabarstykite druska, pipirais ir leiskite atvėsti.

Suplėšykite mocarelą vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes.

Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Dubenėlyje išmaišykite visus padažo ingredientus.

Į lėkštes sudėkite visas salotų sudedamąsias dalis ir ant viršaus užpilkite padažą.

Patarimas. Vietoje nektarinų galite naudoti abrikosus, vietoje klevų sirupo – medų. Citriną galite pakeisti žaliąja citrina ar apelsinu.

Patarimas. Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis arba anakardžių riešutais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.