Salotos su nektarinais ir mocarela

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • nektarinai
     4 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • mocarela
     200 g
  • gražgarstės
     120 g
  • vytintas prosciutto kumpis
     4 riekelės (-ių)

Padažo ingredientai:

  • citrina (sultims)
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • klevų sirupas
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nektarinus supjaustykite riekelėmis ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje 2 min. Tada sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite ~ 3 min., kol gerai įkais vidus. Pabarstykite druska, pipirais ir leiskite atvėsti.

Suplėšykite mocarelą vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes.

Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Dubenėlyje išmaišykite visus padažo ingredientus.

Į lėkštes sudėkite visas salotų sudedamąsias dalis ir ant viršaus užpilkite padažą.

Patarimas. Vietoje nektarinų galite naudoti abrikosus, vietoje klevų sirupo – medų. Citriną galite pakeisti žaliąja citrina ar apelsinu.

Patarimas. Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis arba anakardžių riešutais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.