Salotos su keptais citrusais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • paprastas arba raudonas apelsinas, supjaustytas griežinėliais
     1 vnt.
  • citrina, supjaustyta griežinėliais
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • mėlynojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais
     0.25 vnt.
  • citrinų sulčių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • gražgarsčių lapelių
     50 g
  • šviežių mėtų lapų
     0.5 pundelis (-iai)
  • avokadas, supjaustytas griežinėliais
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sumaišykite apelsinų ir citrinų griežinėlius su 1 šaukštu aliejaus ir sudėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite citrusinius vaisius, kol kraštai apskrus, o minkštimas – karamelizuosis, apie 10–15 minučių. Taip paruošti citrusai bus aromatingesni. Leiskite atvėsti.

Tuo tarpu paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite svogūną ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais, palikite 5 minutes (svogūnai suminkštės ir bus saldesni).

Į dubenį su padažu sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, keptus citrinų ir apelsinų griežinėlius, suberkite mėtas ir apliekite likusiu aliejumi. Paskaninkite druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite. Sudėkite avokadų griežinėlius ir labai švelniai išmaišykite. Patiekite iškart.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.