Salotos su greipfrutais ir lašiša

  • Paruošimas 9min ,  Gaminimas 1min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • greipfrutas
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • nedidelis raudonas svogūnas
     1 vnt.
  • rūkytos arba virtos lašišos
     100 g
  • ąžuolo lapų salotų
     100 g
  • gražgarsčių
     50 g

Padažui reikės:

  • alyvuogių aliejaus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčių
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!