Salotos su greipfrutais ir lašiša

  • Paruošimas 9min ,  Gaminimas 1min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • greipfrutas
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • nedidelis raudonas svogūnas
     1 vnt.
  • rūkytos arba virtos lašišos
     100 g
  • ąžuolo lapų salotų
     100 g
  • gražgarsčių
     50 g

Padažui reikės:

  • alyvuogių aliejaus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčių
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.