Šalavijų marinatas su apelsinais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Natūralios apelsinų sultys
     100 ml
  • Alyvuogių aliejus
     6 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Česnako skiltelė
     1 vnt.
  • Švieži šalavijai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Švieži rozmarinai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • malti juodieji pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šalavijų marinatas su apelsinais puikiai tinka marinuoti triušieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos.

Nutarkuokite apelsino žievelę arba nulupkite tik oranžinę žievelės dalį ir supjaustykite ją šiaudeliais. Nulupkite likusią baltąją dalį, kad liktų gražus geltonas apelsinas. Atsargiai išpjaustykite apelsino minkštimą, kad neliktų plėvelių.

Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šiaudeliais apelsino žievelę, apelsinų sultis, minkštimą, alyvuogių aliejų, rozmarinus, šalavijus, česnaką, druską ir pipirus.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.