Ryžių popieriaus suktinukai su Provanso salotomis

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Salotų mišinys Provanso Rimi
     150 g
  • Ryžių popieriaus lakštai
     10 vnt.
  • Agurkas
     1 vnt.
  • Morkos
     2 vnt.
  • Raudonojo kopūsto galva
     0.25 vnt.
  • Šviežios mėtos
     10 g
  • Švieži bazilikai
     10 g
  • Avokadas
     1 vnt.
  • Svogūnų laiškai
     4 vnt.
  • Mangas
     1 vnt.
  • Susmulkinti žemės riešutai
      papuošimui

Ingredientai padažui:

  • Riešutų arba sezamo aliejus
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Medus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Aštrus Sambal Oelek padažas
     1 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus ingredientus supjaustykite plonomis 2 mm pločio juostelėmis, o mangą ir avokadą – riekelėmis. Vieną ryžių popieriaus lapą 15–30 sekundžių panardinkite į dubenį su šiltu vandeniu.

Pastaba: Iškart pasiruoškite visus įdaro produktus, nes išmirkę vandenyje ryžių paplotėliai greitai plyšta. Nepermirkykite ir nemirkykite visų paplotėlių iš karto.

Ryžių popieriaus lapą padėkite ant darbastalio arba pjaustymo lentos.

Dalį supjaustytų daržovių dėkite į ryžių popieriaus lapo centrą: pradėkite nuo salotų lapų ir baikite avokado bei mango riekelėmis. Perlenkite kaip lietinį, palikdami galus tuščius, kad visas įdaras būtų jo centre. Sulankstykite, suklostykite ir susukite atsargiai, tačiau tvirtai. (Jeigu ruošiant pirmuosius suktinukus ryžių popieriaus lapas suplyštų ar įtrūktų, nenusiminkite ir bandykite dar kartą.)

Jeigu norite pasigrožėti suktinukų spalvomis, perpjaukite juos pusiau ir išdėliokite serviravimo lėkštėje. Apšlakstykite mėgstamu padažu ir mėgaukitės. Apibarstykite susmulkintais žemės riešutais

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.