Ryžių plovas
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis

Ingredientai
Ingredientai:
-
Basmati ryžiai500 g
-
Kiaulienos kumpis300 g
-
Svogūnai2 vnt.
-
Česnakas10 skiltelė (-ės)
-
Morkos2 vnt.
-
Aitriosios rūkytos paprikos milteliai5 g
-
Kmynai5 g
-
Kalendra5 g
-
Pomidorų pasta50 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejus kepti150 ml
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Mėsą supjaustykite stambiais kubeliais, apkepkite aliejuje iki kol gražiai apskrus.
Svogūnus ir morkas nulupkite, supjaustykite stambesniais gabalėliais.
Ryžius nuplaukite, palikite 5 minutes išbrinkti vandenyje.
Į švarų puodą įpilkite aliejaus, suberkite prieskonius, sudėkite svogūnus, česnaką ir morkas.
Įpilkite pomidorų pastos, lengvai pakepkite ir išmaišykite.
Tada supilkite ryžius ir 1l vandens, išmaišykite.
Viską troškinkite po dangčiu, kol išvirs ryžiai (apie 30 minučių). Sudėkite keptą mėsą. Viską gerai išmaišykite.
Plovą patiekite karštą su šalta grietine.
Skanaus!