Rytietiškas paukštienos šašlykas

  • Gaminimas 3h 35min
  • Vidutinis
Rytietiškas paukštienos šašlykas

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų broilerių filė
     500 g
  • žiedinis kopūstas
     1 vnt.
  • agurklės lapai
      papuošimui

Marinato ingredientai:

  • česnakas
     1 vnt.
  • imbierai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • gelsvė
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kario prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • natūralus jogurtas
     150 g
  • citrina
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Krūtinėlę supjaustome ir pamarinuojame marinate (česnakas (2 skiltelės), imbieras, kuminas, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2 – 3 valandoms. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustome panašaus dydžio gabalėliais kaip ir mėsą ir sumaišome su marinuojama mėsa.

Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai išmirkytų vandenyje) pakaitomis suveriame kalakutieną ir kalafijorus.
Kepame ant grilio kol apskrus.
Galima patiekti vienus ar su ryžiais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė