Rizotas su moliūgais ir mėsos kukuliais

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai rizotui:

  • ryžiai ARBORIO
     250 g
  • vištienos sultinys
     1 l
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • moliūgas
     190 g
  • baltasis vynas
     150 ml
  • parmezanas
     30 g
  • sviestas
     50 g
  • alyvuogių aliejus
     50 g
  • šalavijai
     10 g
  • kreminis sūris
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai mėsos kukuliams:

  • smulkinta atšaldyta kiauliena ir jautiena
     300 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • raudonėliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako granulės
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode su storu dugnu ant vidutinės kaitros apie 10 min. pakepinkite su aliejumi svogūnus ir česnaką. Tada suberkite ryžius ir kaitinkite dar 3 minutes. Šliūkštelėkite baltojo vyno ir leiskite jam nugaruoti. Tuomet įpilkite šiek tiek sultinio – jį pilkite pamažu, vis pamaišydami. Supylę vieną dalį sultinio, retsykiais pamaišykite, kol jis išgaruos, tada supilkite kitą dalį. Nepilkite viso sultinio iš karto.

Tuomet į tą patį puodą suverskite moliūgo kubelius, suberkite šalavijus, paskaninkite druska ir pipirais. Kai ryžiai jau bus išvirę, minkšti, nukelkite puodą nuo viryklės ir po mažą gabaliuką dėkite sviesto, kaskart pamaišydami ir leisdami sviestui ištirpti ir padengti ryžius. Įmaišykite ir minkštojo sūrio „Cream cheese“, kad masė įgautų kreminę konsistenciją.

. Į gilų dubenį sudėkite visus ingredientus, skirtus mėsos kukuliams ruošti, ir maišykite, kol masė taps vientisa ir puri. Leiskite paruoštai masei pastovėti šaldytuve 15 min.

Suformuokite apie 1,5 cm skersmens mėsos kukulius, apkepinkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie įgaus auksinę spalvą. Arba kepkite kukulius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ant aliejumi apšlakstyto kepimo popieriaus.

Į gilią lėkštę dėkite rizoto, ant viršaus – mėsos kukulių. Patiekalą apibarstykite parmezano drožlėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!