Ridikėlių salotos su lašiša ir granatais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • lašišos filė
     200 g
  • apelsinas
     2 vnt.
  • mažos morkytės
     1 pakuotės
  • granato sėklos
     5 valg. šaukšto (-ų)
  • ridikeliai
     200 g
  • mėgstami daigai (pvz., kinrožės )
     40 g
  • kapotos petražolės ar kalendros
     1 valg. šaukšto (-ų)

Padažo ingredientai:

  • medus
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • garstyčios su grūdeliais
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • citrinos sultys
     0,25 vnt.
  • apelsino sultys
     0,5 vnt.
  • aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pašaukite lašišą į iki 200 0C įkaitintą orkaitę ~ 15 min.

Iškepusią žuvį pabarstykite druska ir pipirais.

Leiskite atvėsti ir suplėšykite stambiais gabaliukais.

2 apelsinus nulupkite ir suskirstykite skiltelėmis

Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.

Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

Į gilų dubenėlį sužerkite ridikėlius, granatų sėklas, apelsinų skilteles, morkas, lašišos gabaliukus.

. Užpilkite padažu ir lengvai pamaišykite.

Prieš patiekdami apibarstykite daigais ir kapotomis petražolėmis ar kalendromis.

Patarimas. Vietoje šviežios lašišos galite naudoti karštai rūkytą skumbrę arba rūkytą ar sūdytą lašišos filė.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.