Ridikėlių salotos su lašiša ir granatais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Ridikėlių salotos su lašiša ir granatais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • lašišos filė
     200 g
  • apelsinas
     2 vnt.
  • mažos morkytės
      1 pakuotė
  • granatas
      5 šaukštai sėklų
  • ridikėliai
     200 g
  • mėgstami daigai (pvz., kinrožės )
     40 g
  • kapotos petražolės ar kalendros
     1 šaukštas (-ai)

Padažo ingredientai:

  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • grūdėtos garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.25 vnt.
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pašaukite lašišą į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę ~ 15 min.

Iškepusią žuvį pabarstykite druska ir pipirais.

Leiskite atvėsti ir suplėšykite stambiais gabaliukais.

2 apelsinus nulupkite ir suskirstykite skiltelėmis.

Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.

Atskirame dubenėlyje išspauskite pusės citrinos ir ketvirčio apelsino sultis ir sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

Į gilų dubenėlį sužerkite ridikėlius, granatų sėklas, apelsinų skilteles, morkas, lašišos gabaliukus.

Užpilkite padažu ir lengvai pamaišykite.

Prieš patiekdami apibarstykite daigais ir kapotomis petražolėmis ar kalendromis.

Patarimas. Vietoje šviežios lašišos galite naudoti karštai rūkytą skumbrę arba rūkytą ar sūdytą lašišos filė.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas