Raudonųjų svogūnų ir kriaušių pagardas

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Raudonasis svogūnas
     2 vnt.
  • Kriaušė
     600 g
  • Imbiero šaknis
     1 gabalėlis (-iai)
  • Tamsios razinos
     1 sauja (-os)
  • Citrina (sultims)
     1 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Šviežiai spaustos apelsinų sultys
     100 ml
  • Raudonojo vyno actas
     50 ml
  • Medus
     120 g
  • Druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Malti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Gvazdikėliai
     2 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Razinas nuplaukite ir perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad išbrinktų.

Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia tarka.Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kriaušes, imbierus, mirkytas razinas su visomis sultimis sukrėskite į puodą.

Česnakus nulupkite, sutraiškykite, sumeskite į puodą. Sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite apie 20 minučių.

Galiausiai į puodą supilkite raudonojo vyno actą, suberkite visus prieskonius ir ant labai silpnos ugnies virkite dar apie 20–25 minutes. Paruoštą pagardą atvėsinkite, supilkite į užsukamą stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.