Provansiški kiaulienos šonkauliukai su pomidorais ir rozmarinais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kaulienos šonkauliai
     800 g
  • peletrūnas
     4 šakelė (-ės)
  • rozmarinas
     2 šakelė (-ės)
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • slyviniai pomidorai
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite marinatą. Nulupkite česnako skilteles ir stambiai supjaustykite. Rozmarino ir peletrūno šakeles nuplaukite, nusausinkite. Nuskabykite lapelius nuo rozmarino šakelių. Į indą suberkite česnakus, rozmarino lapelius, pusę peletrūno šakelių, ½  šaukštelio druskos, ½  šaukštelio pipirų. Viską trinkite trintuvu iki vientisos masės, po truputį pildami alyvuogių aliejų.

Į dubenį sudėkite supjaustytus po vieną šonkauliukus, supilkite pasigamintą marinatą, gerai išmaišykite ir pastatykite šaltai marinuotis per naktį. 

Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Mėsą sudėkite į kepimo skardą ant pomidorų su likusiais peletrūnais, paskaninkite šviežiai grūstais pipirais ir druska. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus.

Šonkauliukus galite patiekti su „Coleslaw“ salotomis, keptomis bulvytėmis arba bolivinėmis balandomis su daržovėmis.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.