Prancūziškas užkandis PISSALADIERE su karamelizuotais svogūnais ir ančiuviais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 1h
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestinė mielinė tešla
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     80 ml
  • svogūnai
     1 kg
  • čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirai
     1 žiupsnelis (-iai)
  • ančiuvių filė
     160 vnt.
  • alyvuogės be kauliukų
     20 vnt.
  • Provanso žolelės
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite šiaudeliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus, čiobrelius. Viską pamaišydami kepkite apie 30 minučių, kol svogūnai taps minkšti, auksinės spalvos. Paskaninkite druska ir pipirais. 

Tešlos kiekvieną lakštą supjaustykite į 5 juosteles, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos dėkite karamelizuotus svogūnus, ančiuvius, juodąsias alyvuoges. 

Kepkite 190 °C orkaitėje apie 15 minučių, kol „Pissaladiere“ taps traški ir auksinės spalvos. Skanaukite užkandį dar šiltą. 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!