Pomidorinė žuvienė su krevetėmis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • alyvuogių aliejaus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • ilgio aitriosios paprikos gabalėlio
     2 cm.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnako
     1 vnt.
  • saldžiosios paprikos miltelių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • didelių krevečių be uodegėlių
     250 g
  • baltos žuvies filė (tilapija, menkė, jūros lydeka, pangasija, kt.)
     450 g
  • pomidorų arba 2 skardinės pomidorų be žievelių savose sultyse
     800 g
  • daržovių sultinio
     400 ml
  • tagliatelle makaronų
     100 g
  • džiovinto baziliko
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • citrinos sulčių
     0.5 vnt.
  • sviesto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • šviežių smulkintų petražolių ar kalendrų
     1 sauja (-os)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei naudosite šviežius pomidorus, juos nuplikykite, kad žievelė lengvai nusiimtų. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą aitriąją papriką, smulkintą svogūną bei česnaką, kiek vėliau sudėkite paprikos miltelius bei krevetes, pakepinkite apie 1 minutę.

Viską supilkite į puodą, sudėkite druska apibarstytus baltos žuvies filė gabalėlius, nedideliais kvadratėliais supjaustytus nuluptus pomidorus arba abi skardines pomidorų (juos šakute susmulkinkite).

Makaronus užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant nedidelės ugnies, kol makaronai išvirs.

Pabaigoje sudėkite džiovintą baziliką, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį ir įmeskite gabalėlį sviesto. Viską atsargiai, kad nesutrupintumėte žuvies filė, pamaišykite ir galite tiekti. Prieš patiekdami, pabarstykite kapotomis petražolėmis ar kalendra.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Tailandietiška žuvienė

30min • Lengvas
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.