Pomidorinė žuvienė su krevetėmis

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Pomidorinė žuvienė su krevetėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • ilga aitrioji paprika
      2 cm.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • saldžiosios paprikos milteliai
     1 šaukštas (-ai)
  • didelės krevetės be uodegėlių
     250 g
  • baltos žuvies filė
     450 g
  • pomidorai arba 2 skardinės pomidorų be žievelių savose sultyse
     800 g
  • daržovių sultinys
      400 ml.
  • tagliatelle makaronai
     100 g
  • bazilikai
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • petražolės ar kalendros
      sauja

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei naudosite šviežius pomidorus, juos nuplikykite, kad žievelė lengvai nusiimtų. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą aitriąją papriką, smulkintą svogūną bei česnaką, kiek vėliau sudėkite paprikos miltelius bei krevetes, pakepinkite apie 1 minutę.

Viską supilkite į puodą, sudėkite druska apibarstytus baltos žuvies filė gabalėlius (galite naudoti tilapiją, menkę, jūros lydeką, pangasiją ar kt.), nedideliais kvadratėliais supjaustytus nuluptus pomidorus arba abi skardines pomidorų (juos šakute susmulkinkite).

Makaronus užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant nedidelės ugnies, kol makaronai išvirs.

Pabaigoje sudėkite džiovintą baziliką, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį ir įmeskite gabalėlį sviesto. Viską atsargiai, kad nesutrupintumėte žuvies filė, pamaišykite ir galite tiekti. Prieš patiekdami, pabarstykite kapotomis petražolėmis ar kalendra.

Panašūs receptai