Pomidorai, įdaryti grybais ir ryžiais

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Pomidorai, įdaryti grybais ir ryžiais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Basmati ryžiai
     100 g
  • dideli pomidorai
     4 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • svogūnas
     1 vnt.
  • grybai (tinka sezoniniai, voveraitės, kreivabudės, kelmučiai)
     200 g
  • kapoti krapai
     1 šaukštas (-ai)
  • kapota mėta
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonėliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kvapnieji pipirai
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Aštriu peiliu nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išskobkite minkštimą (jį pasilikite).

Pomidorų vidų šiek tiek pasūdykite ir kulinariniu teptuku patepkite aliejumi. 

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. 

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai sukapotus svogūnus 2–4 min. Sumeskite grybus į svogūnus ir kepkite retkarčiais pamaišydami apie 5 min. Suverskite pomidorų minkštimą. 

Nukelkite nuo viryklės. Į didesnį dubenį suberkite ryžius, įdėkite kapotus krapus, mėtas, kvapiuosius pipirus, medų ir keptus grybus. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir išmaišykite. 

Paruoštą įdarą sukrėskite į išskobtus pomidorus ir uždenkite kepurėlėmis.

Sudėkite juos į troškimo indą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir pašaukite į iki 175 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 20 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 5–8 min.

Patarimas. Galite naudoti baravykus ar jūsų mėgstamą grybų mišinį.

Panašūs receptai