Pomidorai, įdaryti grybais ir ryžiais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 35min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Basmati ryžiai
     100 g
  • dideli pomidorai
     4 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • svogūnas
     1 vnt.
  • grybai (tinka sezoniniai, voveraitės, kreivabudės, kelmučiai)
     200 g
  • kapoti krapai
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • kapota mėta
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • medus
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • raudonėlis
     0,5 arbat. šaukštelio (-ių)
  • kvapnieji pipirai
      žiupsnelio (-ių)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Aštriu peiliu nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išskobkite minkštimą (jį pasilikite).

Pomidorų vidų šiek tiek pasūdykite ir kulinariniu teptuku patepkite aliejumi.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. 

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai sukapotus svogūnus 2–4 min. Sumeskite grybus į svogūnus ir kepkite retkarčiais pamaišydami apie 5 min. Suverskite pomidorų minkštimą. 

Nukelkite nuo viryklės. Į didesnį dubenį suberkite ryžius, įdėkite kapotus krapus, mėtas, kvapiuosius pipirus, medų ir keptus grybus. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir išmaišykite. 

Paruoštą įdarą sukrėskite į išskobtus pomidorus ir uždenkite kepurėlėmis.

Sudėkite juos į troškimo indą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir pašaukite į iki 175 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 20 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 5–8 min.

Patarimas. Galite naudoti baravykus ar jūsų mėgstamą grybų mišinį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.