Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • kalakutienos filė
     600 g
  • rausvųjų pipirų
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • čiobrelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltų gvazdikėlių
     1 žiupsnelis (-iai)
  • juodųjų pipirų
     2 žiupsnelis (-iai)
  • Druskos
      pagal skonį
  • brokolių
     250 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • bulguro (apdorotų kvietinių kruopų)
     4 porcija (-os)
  • pakuotės šakniavaisių kubelių
     500 g
  • skrudintų lazdyno riešutų
     100 g
  • grietinės
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Kalakutiena:

Sugrūskite rausvuosius pipirus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su kitais prieskoniais.

Pasūdykite kalakutienos filė ir įtrinkite į ją prieskonius, po to padėkite ją ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių.

Brokolius nuplaukite ir supjaustykite į 4 žiedynus, įtrinkite į juos alyvuogių aliejaus ir pasūdykite.

Sudėkite brokolius į tą pačią skardą kaip kalakutienos filė ir kepkite tol, kol vidinė kalakutienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Bulguras su šakniavaisiais:

Išvirkite bulgurą pagal nurodymus ant pakuotės.

Paruoškite šakniavaisių kubelius keptuvėje kaip yra nurodyta ant pakuotės. Pridėkite bulgurą, kepkite dar apie 2 minutes ir pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite: 

Stambiai sukapokite riešutus.

Patiekite kalakutieną su brokoliais, bulguru su šakniavaisiais, grietine ir lazdynų riešutais.

Patarimas:

Pagardinkite bulgurą su šakniavaisiais sukapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, petražolėmis arba raudonėliu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!