Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • kalakutienos filė
     600 g
  • rausvųjų pipirų
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • čiobrelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltų gvazdikėlių
     1 žiupsnelis (-iai)
  • juodųjų pipirų
     2 žiupsnelis (-iai)
  • Druskos
      pagal skonį
  • brokolių
     250 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • bulguro (apdorotų kvietinių kruopų)
     4 porcija (-os)
  • pakuotės šakniavaisių kubelių
     500 g
  • skrudintų lazdyno riešutų
     100 g
  • grietinės
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Kalakutiena:

Sugrūskite rausvuosius pipirus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su kitais prieskoniais.

Pasūdykite kalakutienos filė ir įtrinkite į ją prieskonius, po to padėkite ją ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių.

Brokolius nuplaukite ir supjaustykite į 4 žiedynus, įtrinkite į juos alyvuogių aliejaus ir pasūdykite.

Sudėkite brokolius į tą pačią skardą kaip kalakutienos filė ir kepkite tol, kol vidinė kalakutienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Bulguras su šakniavaisiais:

Išvirkite bulgurą pagal nurodymus ant pakuotės.

Paruoškite šakniavaisių kubelius keptuvėje kaip yra nurodyta ant pakuotės. Pridėkite bulgurą, kepkite dar apie 2 minutes ir pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite: 

Stambiai sukapokite riešutus.

Patiekite kalakutieną su brokoliais, bulguru su šakniavaisiais, grietine ir lazdynų riešutais.

Patarimas:

Pagardinkite bulgurą su šakniavaisiais sukapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, petražolėmis arba raudonėliu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.