Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine

Ingredientai

Ingredientai

  • kalakutienos filė
     600 g
  • rausvieji pipirai
     2 šaukštelis (-iai)
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti gvazdikėliai
      1 žiupsnelis
  • juodieji pipirai
      2 žiupsneliai
  • druska
      pagal skonį
  • brokolis
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • bulguras (apdorotos kvietinės kruopos)
      4 porcijos
  • šakniavaisių kubeliai
     500 g
  • skrudinti lazdyno riešutai
     100 g
  • grietinė
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Kalakutiena:

Sugrūskite rausvuosius pipirus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su kitais prieskoniais.

Pasūdykite kalakutienos filė ir įtrinkite į ją prieskonius, po to padėkite ją ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių.

Brokolius nuplaukite ir supjaustykite į 4 žiedynus, įtrinkite į juos alyvuogių aliejaus ir pasūdykite.

Sudėkite brokolius į tą pačią skardą kaip kalakutienos filė ir kepkite tol, kol vidinė kalakutienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Bulguras su šakniavaisiais:

Išvirkite bulgurą pagal nurodymus ant pakuotės.

Paruoškite šakniavaisių kubelius keptuvėje kaip yra nurodyta ant pakuotės. Pridėkite bulgurą, kepkite dar apie 2 minutes ir pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite: 

Stambiai sukapokite riešutus.

Patiekite kalakutieną su brokoliais, bulguru su šakniavaisiais, grietine ir lazdynų riešutais.

Patarimas:

Pagardinkite bulgurą su šakniavaisiais sukapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, petražolėmis arba raudonėliu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė