Petražolių ir kalendrų marinatas

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Petražolių ir kalendrų marinatas

Ingredientai

ingredientai:

  • Šviežios petražolės
     50 g
  • Kalendros
     40 g
  • Skiltelė česnako
     2 vnt.
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Raudonųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Malti juodieji pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
     125 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Petražolių ir kalendrų marinatas tinka marinuoti baltą žuvį, vištieną, jautieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 3,5 kg mėsos. 

Petražoles ir kalendras sukapokite, tada suberkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.

Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonųjų paprikų miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.

Lėtai supilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje,
kad išryškėtų skonis. Mėsą įtrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas