Persikų ir jogurto tortas

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • sausainiai RIMI BASIC KROKETS
     200 g
  • sviestas RIMI BASIC
     100 g
  • maistinė želatina RIMI BASIC
     50 g
  • vanduo
     105 g
  • persikų skonio geriamas jogurtas
     1 kg
  • pusriebė varškė RIMI BASIC
     360 g
  • persikų puselės lengvame sirupe RIMI
     470 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sausainius elektriniu smulkintuvu sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais. Torto formos su atsegamu šonu apačią išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite paruoštus trupinius ir suspauskite (padarykite torto padą). Dėkite į šaldytuvą stingti.

Kol stingsta torto padas, pasiruoškite jogurto  sluoksnį. Želatiną (40 g) užpilkite šaltu vandeniu (80 g) ir palikite brinkti. Skardinę su persikais atidarykite ir nukoškite. Pasilikite dvi gražias persikų puseles papuošimams. Kitus persikus sumalkite maisto smulkintuvu kartu su varške iki vientisos konsistencijos. Varškę sujunkite su jogurtu ir išmaišykite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite. Sujunkite su jogurtu ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą stingti.

10 g želatinos užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Susipjaustykite persikų puseles torto papuošimui. Sudėliokite ant apstingusio jogurto sluoksnio. Želatiną ištirpinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite ir lėtai supilkite ant sudėliotų persikų. Dėkite į šaldytuvą stingti – palikite per naktį arba bent 5 valandas.

Išėmus iš šaldytuvo, torto kraštus apveskite peiliu (apipjaukite), atsekite torto formą ir išimkite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!