Perlinių kruopų rizotas su moliūgais

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Perlinių kruopų rizotas su moliūgais

Ingredientai

Ingredientai

  • muskatinis moliūgas
     300 g
  • perlinės kruopos
     200 g
  • vanduo
     150 g
  • grietinėlė be laktozės „ICA“
     50 g
  • mažas svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • sviestas „Rimi“
     30 g
  • čiobrelis
      2 šaukštai
  • muskato riešutas
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai „Selection by Rimi“
      žiupsnelis
  • jūros druska su žolelėmis „Selection by Rimi“
      žiupsnelis
  • fetos sūris
     75 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkinkite česnaką (1 skiltelę), svogūną ir pakepinkite su sviestu. Išvirkite perlines kruopas.

 Nulupkite moliūgą, supjaustykite kubeliais ir išvirkite. Vandenį nupilkite, o moliūgą sutrinkite trintuvu.

Gautą masę paskaninkite čiobreliais, muskatu, druska ir pipirais. Į lėkštę dėkite paruoštą moliūgo masę, ant viršaus krėskite išvirtas perlines kruopas, sumaišytas su keptais svogūnais ir česnakais. Ant paruošto rizoto patrupinkite fetos.

Patarimas: Šiame patiekale vietoje fetos sūrio galite dėti sojų pupelių varškę „Morinaga“ (3 %).

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas