Perlinių kruopų rizotas su moliūgais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • muskatinio moliūgo
     300 g
  • perlinių kruopų
     200 g
  • vandens
     150 g
  • grietinėlės be laktozės „Ica“
     50 g
  • mažo svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • sviesto „Rimi“
     30 g
  • šviežių čiobrelių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • muskato riešuto
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirų „Selection by Rimi“
     1 žiupsnelis (-iai)
  • jūros druskos su žolelėmis „Selection by Rimi“
     1 žiupsnelis (-iai)
  • fetos sūrio
     75 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkinkite česnaką, svogūną ir pakepinkite su sviestu. Išvirkite perlines kruopas.

 Nulupkite moliūgą, supjaustykite kubeliais ir išvirkite. Vandenį nupilkite, o moliūgą sutrinkite trintuvu.

Gautą masę paskaninkite čiobreliais, muskatu, druska ir pipirais. Į lėkštę dėkite paruoštą moliūgo masę, ant viršaus krėskite išvirtas perlines kruopas, sumaišytas su keptais svogūnais ir česnakais. Ant paruošto rizoto patrupinkite fetos.

Patarimas: Šiame patiekale vietoje fetos sūrio galite dėti sojų pupelių varškę „Morinaga“ (3 %).

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.