Perlinių kruopų rizotas su moliūgais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • muskatinio moliūgo
     300 g
  • perlinių kruopų
     200 g
  • vandens
     150 g
  • grietinėlės be laktozės „Ica“
     50 g
  • mažo svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • sviesto „Rimi“
     30 g
  • šviežių čiobrelių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • muskato riešuto
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirų „Selection by Rimi“
     1 žiupsnelis (-iai)
  • jūros druskos su žolelėmis „Selection by Rimi“
     1 žiupsnelis (-iai)
  • fetos sūrio
     75 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkinkite česnaką, svogūną ir pakepinkite su sviestu. Išvirkite perlines kruopas.

 Nulupkite moliūgą, supjaustykite kubeliais ir išvirkite. Vandenį nupilkite, o moliūgą sutrinkite trintuvu.

Gautą masę paskaninkite čiobreliais, muskatu, druska ir pipirais. Į lėkštę dėkite paruoštą moliūgo masę, ant viršaus krėskite išvirtas perlines kruopas, sumaišytas su keptais svogūnais ir česnakais. Ant paruošto rizoto patrupinkite fetos.

Patarimas: Šiame patiekale vietoje fetos sūrio galite dėti sojų pupelių varškę „Morinaga“ (3 %).

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai