Perlinių kruopų ir moliūgų salotos

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Perlinių kruopų ir moliūgų salotos

Ingredientai

Ingredientai

  • mažas kvapusis moliūgas
     1 vnt.
  • klevų sirupas
     3 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • kokosų aliejus
     45 ml
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • perlinės kruopos
     1 stiklinė (-ės)
  • moliūgų sėklos
     6 šaukštas (-ai)
  • balzaminis acto kremas
      80 ml.
  • Dižono garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • „Lollo Biondo“ salotos
      75 g.
  • „Lollo Rosso“ salotos
      75 g.
  • špinatų lapeliai
     75 g
  • džiovintos spanguolės
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su klevų sirupu, 45 ml aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes. Perlines kruopas išvirkite ir laikykite šiltai. Moliūgų sėklas paskrudinkite.

Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite balzaminio acto kremą, 50 ml alyvuogių aliejaus, garstyčias ir prieskonius.

Perlines kruopas sumaišykite su keptais moliūgais ir paruoštu padažu. Atsargiai įmaišykite salotų lapelius, spanguoles ir kepintas moliūgų sėklas.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas