Perlinių kruopų ir daržovių salotos

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 1h
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai

  • perlinės kruopos
     300 g
  • aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • rozmarinas
     4 šakelė (-ės)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • burokėliai
     4 vnt.
  • morkos
     5 vnt.
  • actas
     1 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Užvirkite 3 l vandens. Suberkite perlines kruopas ir virkite 60 min. Išvirus palikite atvėsti.

Inde sumaišykite 2 valg. šaukštus aliejaus, druską, smulkintą česnaką, rozmarino šakeles, stambiai pjaustytą svogūną, dideliais kubeliais supjaustytus burokėlius ir morkas. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 35 min. 220 °C temperatūroje.

Tuomet atskirame indelyje sumaišykite 1 valg. šaukštą aliejaus, 1 valg. šaukštą acto ir žiupsnelį druskos. Gautą padažą sumaišykite su išvirtomis perlinėmis kruopomis.

Patiekdami į lėkšte įdėkite perlinių kruopų ir ant viršaus keptas daržoves.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!