Pavasarinė Menestrone daržovių sriuba

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • ekologiški slyviniai pomidorai
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • poras
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • švieži čiobreliai
     2 šakelė (-ės)
  • baltasis sausas vynas (tinka ir nealkoholinis)
     80 ml
  • daržovių sultinys arba vanduo
     1,2 l
  • maži smidrai
     200 g
  • baltosios pupelės
     230 g
  • pesto padažas
     50 g
  • virti smulkūs makaronai
     100 g
  • špinatai
     130 g
  • bandelės čiabata be gliuteno arba jūsų mėgstamos duonelės pateikimui
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Jas nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Statykite didelį puodą ant kaitros, pakaitinkite ir supilkite aliejų. Suberkite supjaustytas morkas, porą, salierą. Daržoves kepkite apie 3 minutes.

Į puodą suberkite česnaką, čiobrelius, pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Viską maišydami, pakepinkite apie 2 min. 

Supilkite daržovių sultinį, užvirkite, puodą uždenkite dangčiu. Sriubą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės. 

 Sudėkite į puodą susmulkintus smidrus, pupeles. Virkite apie 5 min. Suberkite virtus makaronus, špinatus. Pagardinkte patiekalą pesto padažu, pipirais, druska. 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!