Pavasarinė Menestrone daržovių sriuba

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • ekologiški slyviniai pomidorai
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • poras
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • švieži čiobreliai
     2 šakelė (-ės)
  • baltasis sausas vynas (tinka ir nealkoholinis)
     80 ml
  • daržovių sultinys arba vanduo
     1,2 l
  • maži smidrai
     200 g
  • baltosios pupelės
     230 g
  • pesto padažas
     50 g
  • virti smulkūs makaronai
     100 g
  • špinatai
     130 g
  • bandelės čiabata be gliuteno arba jūsų mėgstamos duonelės pateikimui
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Jas nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Statykite didelį puodą ant kaitros, pakaitinkite ir supilkite aliejų. Suberkite supjaustytas morkas, porą, salierą. Daržoves kepkite apie 3 minutes.

Į puodą suberkite česnaką, čiobrelius, pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Viską maišydami, pakepinkite apie 2 min. 

Supilkite daržovių sultinį, užvirkite, puodą uždenkite dangčiu. Sriubą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės. 

 Sudėkite į puodą susmulkintus smidrus, pupeles. Virkite apie 5 min. Suberkite virtus makaronus, špinatus. Pagardinkte patiekalą pesto padažu, pipirais, druska. 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.