Pasiflorų ir kokosų pieno panakota

  • Gaminimas 4h 30min
  • Vidutinis
Pasiflorų ir kokosų pieno panakota

Ingredientai

Ingredientai:

  • pasifloros
     7 vnt.
  • kokosų pienas
     200 ml
  • grietinėlė
     260 ml
  • cukrus
     140 g
  • citrinos sultys
     0.5 vnt.
  • želatinos lapeliai
     12 vnt.

Padažui:

  • cukraus pudra
     3 šaukštas (-ai)
  • pasifloros
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Sudėkite pasiflorų minkštimą į prikaistuvį. Įpilkite grietinėlės, kokosų pieno, citrinos sulčių ir suberkite cukrų. Viską pakaitinkite, tada užvirkite ir virkite maišydami, kol cukrus ištirps. Apie 100 ml skysčio nupilkite į nedidelį dubenėlį ir sudėkite čia želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps, tada gautą skystį įmaišykite atgal į likusį prikaistuvyje. Nuimkite prikaistuvį nuo kaitvietės. Perkoškite masę per sietelį į ąsotį, tada išpilstykite ją į 8 atskirus pudingo indelius. Arba galite supilti į kokoso riešuto puseles, kaip parodyta nuotraukoje. Tuomet indelius 4-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. 

 Likusias pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Vieną puselę palikite su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkoškite per sietelį į dubenį. Pasaldinkite cukraus pudra ir išmaišykite. Likusių puselių su sėklytėmis minkštimą sudėkite į padažą (jų perkošti per sietelį nereikia). Išmaišykite.

Pastaba: padažą galite pasiruošti prieš dvi dienas ir laikyti šaltai. 

Prieš patiekdami, indelius su panakota trumpam įstatykite į karštą vandenį – tik tiek, kad desertas atšoktų nuo indelių sienelių. Tuomet išverskite panakotą iš indelių į serviravimo lėkštes. Aplink desertą šaukštu dėkite padažo.

Pastaba: jei panakotą nutarėte patiekti kokoso riešuto puselėse, tai iš riešuto panakotos išimti nereikia, o padažą tokiu atveju pilkite ant deserto viršaus.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis