Pasiflorų ir kokosų pieno panakota

  • Paruošimas 4h ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • pasifloros
     7 vnt.
  • kokosų pienas
     200 ml
  • grietinėlė
     260 ml
  • cukrus
     140 g
  • citrinos sultys
     0,5 vnt.
  • želatinos lapeliai
     12 g

Padažui:

  • cukraus pudra
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • pasifloros
     4 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Sudėkite pasiflorų minkštimą į prikaistuvį. Įpilkite grietinėlės, kokosų pieno, citrinos sulčių ir suberkite cukrų. Viską pakaitinkite, tada užvirkite ir virkite maišydami, kol cukrus ištirps. Apie 100 ml skysčio nupilkite į nedidelį dubenėlį ir sudėkite čia želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps, tada gautą skystį įmaišykite atgal į likusį prikaistuvyje. Nuimkite prikaistuvį nuo kaitvietės. Perkoškite masę per sietelį į ąsotį, tada išpilstykite ją į 8 atskirus pudingo indelius. Arba galite supilti į kokoso riešuto puseles, kaip parodyta nuotraukoje. Tuomet indelius 4-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. 

 Likusias pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Vieną puselę palikite su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkoškite per sietelį į dubenį. Pasaldinkite cukraus pudra ir išmaišykite. Likusių puselių su sėklytėmis minkštimą sudėkite į padažą (jų perkošti per sietelį nereikia). Išmaišykite.

Pastaba: padažą galite pasiruošti prieš dvi dienas ir laikyti šaltai. 

Prieš patiekdami, indelius su panakota trumpam įstatykite į karštą vandenį – tik tiek, kad desertas atšoktų nuo indelių sienelių. Tuomet išverskite panakotą iš indelių į serviravimo lėkštes. Aplink desertą šaukštu dėkite padažo.

Pastaba: jei panakotą nutarėte patiekti kokoso riešuto puselėse, tai iš riešuto panakotos išimti nereikia, o padažą tokiu atveju pilkite ant deserto viršaus.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.