Papajų salotos su raudonosiomis bolivinėmis balandomis ir jautiena

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Papajų salotos su raudonosiomis bolivinėmis balandomis ir jautiena

Ingredientai

Ingredientai:

  • vidutinio dydžio papaja
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • žvaigždiniai anyžiai
     2 vnt.
  • cukrus
     5 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     500 ml
  • raudonoji bolivinė balanda
     150 g
  • džiovintos spanguolės
     4 šaukštas (-ai)
  • špinatai
     80 g
  • brandinta jautiena
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • piprai
      pagal skonį

Padažo ingredientai:

  • žaliosios citrinos sultys
     4 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių, įmaišykite alyvuogių aliejaus, medaus ir prieskonių. 

Papają nulupkite, išimkite sėklytes, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vandenį supilkite į prikaistuvį, įberkite cukraus, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įmeskite jos žievelių, žvaigždinius anyžius. Užvirkite ir leiskite pavirti dar 5 minutes. Suberkite papajos gabaliukus, vėl užvirkite ir pavirkite dar 2 minutes. Tada išjunkite kaitrą ir padėkite patiekalą į šalį atvėsti. 

Jautieną apkepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apie 3–4 min. kiekvieną pusę. Paskaninkite druska ir pipirais. 

Bolivines balandas išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakelio. 

Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. 

Visus paruoštus ingredientus išdėliokite serviravimo lėkštėje ir užpilkite padažo, pabarstykite džiovintomis spanguolėmis. 

Patarimas:  ruošdami papają į prikaistuvį galite įberti džiovintų spanguolių ir užvirinti viską kartu, užuot tiesiog užbarstę spanguolių ant salotų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė