Ožkų sūriu ir špinatais įdaryta vištos krūtinėlė Hasselback

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Ožkų sūriu ir špinatais įdaryta vištos krūtinėlė Hasselback

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • špinatai
     100 g
  • šviežias ožkos pieno sūris Natural
     250 g
  • mocarela (geriau buivolų pieno)
     100 g
  • vištienos file (krutinelė)
      2 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • raudonosios saldžiosios paprikos (prieskoniai)
     1 šaukštelis (-iai)

Garnyro ingredientai:

  • ryžiai
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • maža morkytė
     1 pakuotė (-ės)
  • baltieji smidrai
     200 g
  • citrina
     0.25 vnt.
  • lydytas sviestas (ghee)
      30 g.
  • petražolės
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite špinatus ~ 3 min.

Įdėkite ožkų sūrį ir pakaitinkite, kol išsilydys. Kai atvės, įmeskite pusę tarkuotos mocarelos.

Vištos krūtinėles pasidėkite plokščia puse žemyn.

Kiekvieną gabalėlį įpjaukite vienodais atstumais (ne iki pat galo) 6–8 kartus.

Į gautas įpjovas sudėkite paruoštą įdarą iš sūrių ir špinatų.

Krūtinėles apibarstykite druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais. Ant viršaus pabarstykite likusiu tarkuotu mocarelos sūriu.

Paruoštas krūtinėles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pašaukite į iki 175 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 20 min. Jeigu norite, galite pakepti dar 10 min., kad sūris gražiau paruduotų.

Kol kepa krūtinėlės, paruoškite garnyrą.

Išvirkite ryžius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Jaunas morkytes pavirkite sūdytame vandenyje 5 min. Smidrus nuskuskite ir pavirkite sūdytame vandenyje 5 min., nukoškite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Prieš pateikdami, smidrus ir morkytes lengvai apkepkite lydytame svieste.

Iškepusias krūtinėles ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 3–5 min. Tada aštriu peiliu perpjaukite išilgai per pusę. Iš viso išeis 4 gabaliukai.

Didelėse lėkštėse gražiai išdėliokite ryžius ir apibarstykite kapotomis petražolėmis. Šalia dėkite morkytes, smidrus ir įdarytas krūtinėles.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis