Orkaitėje kepta cukinija su avinžirniais ir daržovėmis

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai

  • cukinija
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • avinžirniai
     1 stiklinė (-ės)
  • virtos baltosios pupelės
     1 stiklinė (-ės)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • paprika
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • smulkinti pomidorai
     500 g
  • pipirai
      pagal skonį
  • parmezano sūris
     1 valg. šaukštas (-ai)

Gražgarsčių padažo ingredientai

  • Gražgarstės
     50 g
  • Liesa grietinė arba natūralus jogurtas
     1 stiklinė (-ės)
  • medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.

Perpjaukite cukinijas pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas. Apibarstykite druska ir palikite 30 min.

Nusausinkite avinžirnius ir pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite susmulkintą svogūną bei papriką kol suminkštės. Tada sudėkite avinžirnius, pupeles ir kepkite dar apie 2 min. Sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Palaukite kol užvirs.

Į išskobtas cukinijas pripildykite paruošto avinžirnių įdaro. Kepkite orkaitėje apie 20 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos pabarstykite parmezano sūriu.

Gražgarsčių padažas: indelyje sumaišykite gražgarstes, liesą grietinę, medų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Bulvių apkepas

1h 30min • Vidutinis