Omletas su obuoliais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Omletas su obuoliais

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     6 vnt.
  • obuoliai
     4 vnt.
  • grietinė 30 %
     100 g
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     40 g
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. 

Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytus obuolius, užberkite šaukštą cukraus ir pakepkite 5 minutes pamaišydami. 

Dubenyje išplakite kiaušinius su miltais, grietine ir šaukštu cukraus. Išplaktą kiaušinių masę užpilkite ant pakepintų obuolių ir uždenkite dangčiu. Kepkite ant labai mažos kaitros apie 8–10 minučių. 

Pastaba. Omletą galite kepti orkaitėje. Obuolius apkepkite keptuvėje su cukrumi ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus užpilkite kiaušinių plakinį ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę  20 minučių.
 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas