Obuolių pyragas „Šarlotė“ su bemiele duona

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kepalas tamsios bemielės duonos su grūdais
     1 vnt.
  • sviestas (arba kokosų sviestas)
     100 g
  • rudasis cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • obuoliai
     3 vnt.
  • saldus baltasis vynas (galima pakeisti natūraliomis apelsinų arba citrinų sultimis)
     30 ml
  • medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • maltas cinamonas
      pagal skonį
  • jūsų mėgstamas džemas ar uogienė
     6 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Juos troškinkite ant vidutinės ugnies keptuvėje su vynu arba sultimis, cinamonu ir medumi apie 3–4 minutes nuolat pamaišydami.

Duoną supjaustykite riekelėmis ir trintuvu sutrinkite iki trupinių. Į trupinius sudėkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų ir viską gerai išmaišykite.

Į porcijines formeles dėkite sluoksniais: paruoštą duonos trupinių masę, po 1 šaukštelį džemo, obuolių, trupinių. Sluoksniai turėtų atrodyti taip: duona, džemas, obuoliai, duona. Kiekvieną sluoksnį gerai suspauskite.

Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (trupiniai iš viršaus turi šiek tiek apskrusti). Iškepę atvėsinkite.

Prieš patiekdami labai atsargiai išimkite pyragėlius iš formelių, tačiau galima patiekti ir su formelėmis.

 

Patarimas: galite patiekti apšlakstę pyragėlius medumi ar klevų sirupu, arba užpurškę plaktos grietinėlės.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.