Nachos traškučiai su lęšiais ir kalendromis

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai

  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • geltonoji paprika
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     0,5 stiklinė (-ės)
  • raudonosios saldžiosios paprikos milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kuminas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pomidorų pasta
     0,5 stiklinė (-ės)
  • virti žalieji lęšiai
     350 g
  • koncervuoti trinti pomidorai
     390 g
  • daržovių sultinys
     1 kubelis (-iai)
  • čili pipirų pasta (Sambal oelek)
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • ryžiai
     4 porcija (-os)
  • šviežia kalendra
     20 g
  • jalapenai
     0,5 stiklinė (-ės)
  • grietinė
      pagal skonį
  • Nachos traškučiai
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Perpjaukite pūsiau paprikas ir išimkite sėklas, supjaustykite.

Išvirkite ryžius pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.

Pakepkite svogūną keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 5 min, tada įdėkite geltonąsias paprikas, paprikų miltelius, kuminą, pomidorų pastą. Patroškinkite kelias minutes. Dėkite sultinio kubelį, supilkite trintus pomidorus, stiklinę vandens ir įdėkite čili pastą. Viską troškinkite apie 10 min. Tada įmaišykite lęšius, pagardinkite pipirais.

Patiekdami lėkštėje įdėkite ryžių, lęšių troškinio, Nachos traškučių, jalapenų, grietinės ir apibarstykite šviežiomis kalendromis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai