
Nachos traškučiai su lęšiais ir kalendromis
-
Paruošimas 25min , Gaminimas 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
geltonoji paprika2 vnt.
-
alyvuogių aliejus0,5 stiklinė (-ės)
-
raudonosios saldžiosios paprikos milteliai1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
kuminas1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
pomidorų pasta0,5 stiklinė (-ės)
-
virti žalieji lęšiai350 g
-
koncervuoti trinti pomidorai390 g
-
daržovių sultinys1 kubelis (-iai)
-
čili pipirų pasta (Sambal oelek)1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
-
druskapagal skonį
-
ryžiai4 porcija (-os)
-
šviežia kalendra20 g
-
jalapenai0,5 stiklinė (-ės)
-
grietinėpagal skonį
-
Nachos traškučiai200 g
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Perpjaukite pūsiau paprikas ir išimkite sėklas, supjaustykite.
Išvirkite ryžius pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.
Pakepkite svogūną keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 5 min, tada įdėkite geltonąsias paprikas, paprikų miltelius, kuminą, pomidorų pastą. Patroškinkite kelias minutes. Dėkite sultinio kubelį, supilkite trintus pomidorus, stiklinę vandens ir įdėkite čili pastą. Viską troškinkite apie 10 min. Tada įmaišykite lęšius, pagardinkite pipirais.
Patiekdami lėkštėje įdėkite ryžių, lęšių troškinio, Nachos traškučių, jalapenų, grietinės ir apibarstykite šviežiomis kalendromis.