Morkų ryžiai

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • didelės morkos
     2 vnt.
  • ryžiai
     150 g
  • didelis svogūnas
     1 vnt.
  • ciberžolės
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • paprikos milteliai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kepti žemės riešutai
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • kuminas
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite ir padėkite į šoną. 

 Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir suberkite kuminus, sukapotą aitriąją papriką. Pakepinkite. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sudėkite tarkuotas morkas. Pabarstykite druska, ciberžolėmis. Viską pamaišykite. 

 Suberkite virtus ryžius ir riešutus į keptuvę. Viską maišydami pakepkite kelias minutes.
 

Patarimas. Ruošdami pietų dėžutę su morkų ryžiais, įdėkite mandarinų, riešutų, figų, „Gourmet“ bananų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.