Morkų pyragas

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Morkų pyragas

Ingredientai

Ingredientai biskvitui:

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Rudasis cukrus
     100 g
  • Cukrus
     85 g
  • Kvietiniai miltai
     150 g
  • Morkos
     3 vnt.
  • Kukurūzų aliejus
     170 ml
  • Valgomoji soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Razinos
     110 g
  • Graikiniai riešutai
     60 g
  • Maltas muskato riešutas
     0.2 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Romas
     30 ml

Ingredientai kremui:

  • Plakamoji grietinėlė
     170 g
  • Maskarponės sūris
     170 g
  • Spanguolės
     100 g

Ingredientai papuošimui:

  • Spanguolės
     100 g
  • Pistacijos
     30 g
  • Miltelinis cukrus
      pagal skonį
  • Mandarinai
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir sutarkuokite morkas.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir palaipsniui įmaišykite kiaušinių plakinį, sudėkite morkas.

Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į masę.

Sudėkite razinas. Jei mėgstate minkštesnes razinas, pamirkykite jas per naktį vandenyje arba trumpai pavirkite, nusausinkite ir suberkite į masę.

Nulupkite apelsino žievelę, ją smulkiai sutarkuokite. Išspauskite apelsino sultis ir kartu su žievele supilkite jas į biskvito masę. Supilkite romą ir gerai išmaišykite tešlą. 

Paruoštą biskvito tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite 170° C temperatūroje apie 50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo biskvito dydžio - kuo plonesnis ir mažesnis biskvitas, tuo trumpiau reikės kepti. Patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku – jei tešla nebekimba prie jo, pyragas jau yra iškepęs.

Paruoškite pyrago kremą. Išplakite maskarponės sūrį su grietinėle iki vientisos masės.
 

Šviežias ar atšildytas spanguoles sutrinkite su cukrumi.

Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į 3 dalis.

Apatinę dalį dėkite į formą, ant viršaus tepkite kremą ir spanguolių masę, tada uždėkite antrą biskvito sluoksnį, vėl tepkite kremu ir spanguolėmis. Pakartokite su trečiu sluoksniu. Tuomet viršų lygiai padenkite likusiu kremu.
 

Pyragą papuoškite spanguolėmis, mandarinais, pistacijomis ir apibarstykite netirpia cukraus pudra.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis