Moliūgų ir varškės apkepas

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 35min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • pienas
     500 ml
  • manų kruopos
     180 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • moliūgas
     1 kg
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • varškė
     500 g
  • druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • cukrus
     100 g
  • kmynai (neprivaloma)
     1 žiupsnelis (-iai)
  • grietinė arba jogurtas (patiekimui)
     300 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite manų košę. Į puodą įpilkite pieno ir kaitinkite, iki užvirs. Maišydami plona srovele berkite manų kruopas. Atskirai suplakite visų kiaušinių baltymus.

Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Maišydami kepkite svieste ~ 5 min. Leiskite atvėsti.

Į dubenį sudėkite manų košę, varškę, kiaušinių trynius, druską, cukrų, kmynus ir išmaišykite. Įdėkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite. Suberkite moliūgų kubelius ir darsyk atsargiai išmaišykite.

Kepimo indus ištepkite sviestu ir supilkite gautą masę. Išlyginkite paviršių ir patepkite 2 valg. šaukštais grietinėlės ar jogurto. Pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min. Patiekite su grietine ar jogurtu.
Skanaus!


Patarimas. Moliūgus galite sutrinti iki vientisos masės ir sumaišyti su varškės mase, o ne pjaustyti gabaliukais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.