Moliūgų ir apelsinų sriuba su imbieru ir kariu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 55min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • moliūgo
     300 g
  • daržovių arba vištienos sultinio
     500 ml
  • apelsinų
     2 vnt.
  • mažų svogūnų
     2 vnt.
  • aliejaus kepti
     
  • grietinėlės
     50 ml
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • imbiero
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kario
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ši sriuba yra nuostabaus skonio ir aromato, šilkinės tekstūros bei puikiai tinkanti lengvai paruošiamai vakarienei. Šioje sriuboje esantis imbieras su kariu sriubai suteikia lengvo rytietiško subtilumo.

Supjaustykite kubeliais moliūgą ir kepkite aliejuje apie 35 min., kol suminkštės.

Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką, įberkite imbiero, kario, druskos ir pipirų ir kepkite dar apie 10 min.

Supilkite sultinį ir pavirkite apie 10 min.

Išspauskite šviežių apelsinų sulčių su minkštimu.

Sriubą pertrinkite virtuviniu smulkintuvu. Supilkite sultinį, sultis ir pavirkite apie 10 min.

Gardinkite grietinėle. Vietoj moliūgo galite naudoti ir morkas – išvirs gardi morkų ir apelsinų sriuba. Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.