Mini užkandžiai su silkės tartaru

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • plikytos duonos kepalas su miežiais ir kanapių sėklomis
     0,5 vnt.
  • silpnai sūdytos silkių filė
     240 g
  • obuolys
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0,25 vnt.
  • citrinos skiltelė
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • grūdėtosios garstyčios
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • varškės kremas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakų daigai
     20 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite obuolį, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas. Obuolį supjaustykite smulkiais dailiais kubeliais, juos apšlakstykite citrinos sultimis. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite labai smulkiais kubeliais.

Visus paruoštus ingredientus sumaišykite dubenyje. Supilkite aliejų, sudėkite garstyčias, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Duoną supjaustykite riekelėmis ir formele išspauskite apvalius paplotėlius. Kiekvieną paplotėlį plonu sluoksniu aptepkite varškės kremu.

Tada mažesnę formelę uždėkite ant paruošto apvalaus duonos paplotėlio ir dėkite silkės tartaro. Po to labai atsargiai nuimkite formelę. Tą patį pakartokite dėdami tartaro ir ant kitų paruoštų duonos paplotėlių.

Papuoškite česnakų daigais – jų užbarstykite ant silkės tartaro.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.