Midijų sriuba su citrinžole ir šakniavaisių lazdelėmis, skrudintomis su aitriąja paprika

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Midijų sriuba su citrinžole ir šakniavaisių lazdelėmis, skrudintomis su aitriąja paprika

Ingredientai

Ingredientai

  • morkos
     3 vnt.
  • pastarnokai
     3 vnt.
  • gumbiniai salierai
     500 g
  • rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų dribsniai
      2 žiupsneliai
  • druska
      pagal skonį
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • citrinžolių stiebai
     2 vnt.
  • rapsų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • virtos midijos
     450 g
  • citrinmedžio lapeliai
     3 vnt.
  • neriebus kokosų pienas
     400 ml
  • daržovių sultinys (vanduo ir sultinio kubelis arba koncentruotas sultinys)
      250 ml.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • svogūnų laiškai
      2 vnt.
  • viso grūdo duona
      8 riekelės

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atšildykite midijas, jei jos yra užšaldytos ir įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Šakniavaisių lazdelės: Nuskuskite šakniavaisius ir supjaustykite juos lazdelėmis. Sudėkite juos ant skardos ir sumaišykite su aliejumi ir aitriosios paprikos dribsniais bei pagardinkite druska. Kepkite orkaitės viduryje tol, kol jos suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, 20-25 minutes.

Midijų sriuba: Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką (2 skilteles). Lengvai padaužykite citrinžolės stiebus, kad jie įtrūktų.

Apkepkite svogūną, česnaką ir citrinžolę aliejuje ant vidutinės ugnies tol, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite midijas ir midijų sultinį iš pakuotės, citrinmedžio lapelius, kokosų pieno, sultinio ir žaliosios citrinos sulčių (2 šaukštai). Užvirinkite ir palikite virti apytiksliai 3 minutes.

Patiekti su: laiškinius svogūnus supjaustykite juostelėmis ir pabarstykite jais sriubą.

Patiekite sriubą su šakniavaisių lazdelėmis ir duona.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė