Mėsainis su kalakutiena ir avokadų padažu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 40min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kalakutų petukų faršas
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Žalioji citrina
     0,5 vnt.
  • Kalendros
      pagal skonį
  • Česnkas
     1 skiltelė (-ės)
  • Aitrioji paprika
     0,5 vnt.
  • Imbiero šaknis
     3 cm.
  • Salotų lapas
     8 vnt.
  • Pomidoras
     2 vnt.
  • Beigelis su moliūgų sėklomis
     4 vnt.

Avokadų padažui:

  • Avokadas
     2 vnt.
  • Žalioji citrina
     0,5 vnt.
  • Šviežios kalendros
     10 g
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Graikiškas jogurtas
     200 g

Garnyrui:

  • Saliero šaknis
     0,5 vnt.
  • Saldi buvė
     1 vnt.
  • Morkos
     2 vnt.
  • Muskato riešutas
     0,25 vnt.
  • Druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į virtuvinį kombainą supilkite žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Sudėkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, 20 g kalendrų lapelių, nuluptą česnako skiltelę, nuluptą imbiero šaknį. Aitriąją papriką nuplaukite ir pašalinkite sėklytes. Visus produktus sutrinkite iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kalakutų petukų mėsos faršą su pasigamintu marinatu. Pamarinuokite mėsą apie 20–30 min. Formuokite mėsainių maltinukus ir kepkite ant grilio keptuvės su aliejumi iš abiejų pusių po 4–5 min.

Paruoškite garnyrą. Saldžiąją bulvę ir saliero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite storomis lazdelėmis. Paskaninkite druska, muskato riešutu, pamaišykite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 0C temperatūroje apie 10 min.

Pasigaminkite padažą. Sudėkite į virtuvinį kombainą česnaką, kalendras, avokadus, jogurtą, supilkite citrinos sultis ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Perpjaukite beigelius per pusę. Beigelių puseles galite pakepti ant grilio keptuvės arba skrudintuvėje. Ant vienos pusės dėkite salotų lapą, paruoštą avokadų padažą, maltinuką, pomidoro griežinėlį ir kaip kepurėlę uždėkite kitą beigelio pusę.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.