Menkės su pankoliais ir apelsinais

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Menkės su pankoliais ir apelsinais

Ingredientai

Ingredientai

  • pankoliai
     2 vnt.
  • apelsinai
     2 vnt.
  • nerafinuotas kokosų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • menkių filė
     600 g
  • migdolų riekelės
     4 šaukštas (-ai)
  • pesto padažas
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pankolius supjaustykite žiedeliais. Išspauskite apelsinų sultis.

Keptuvėje ištirpdykite kokosų aliejų ir lengvai apkepkite pankolius. Galite šiek tiek pasūdyti.

Tuomet supilkite apelsinų sultis ir patroškinkite ~ 15 min.

Menkę supjaustykite į 4 gabalėlius, paskaninkite druska, pipirais ir, sudėję į karščiui atsparų indą, pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

Migdolų riekeles kepkite keptuvėje be aliejaus arba orkaitėje, kol lengvai pagels.

Į lėkštę dėkite pankolius su apelsinų sultimis. Ant viršaus guldykite žuvį. Apibarstykite kepintomis migdolų riekelėmis ir užpilkite pesto.

Skanaus!

Panašūs receptai