Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • jautienos nugarinės arba kumpio
     300 g
  • konservuotų sukapotų pomidorų RIMI
     400 g
  • svogūno
     1 vnt.
  • daržovių sultinio RIMI
     1 kubelis (-iai)
  • maltos aitriosios paprikos
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • „Tacosauce“ padažo
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • konservuotų raudonųjų pupelių RIMI
     400 g
  • konservuotų kukurūzų RIMI
     200 g
  • (~20 g) aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • bulvių
     3 vnt.
  • šviežių petražolių
     10 g
  • vandens
     1000 ml
  • aliejaus kepti
     1 šlakelis (-iai)
  • druskos
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jūsų gaminama jautiena visi šeimos nariai mėgsta, bet kartais norisi paįvairinti meniu. Štai jums pilnas įvairių skonių meksikietiškas troškinys, kuris nepaliks nei vieno šeimos nario alkano.

Pasiruoškite produktus. Smulkiai sukapokite svogūnus ir aitriąją papriką. Jautieną supjaustykite 2 x 2 cm gabaliukais. Bulves supjaustykite 1–1,5 cm gabaliukais. 

Gilioje keptuvėje su dangčiu arba puode įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus. Suberkite svogūnus bei aitriąją papriką. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels (1–2 min).

Sumeskite jautieną. Kai apkeps, suberkite pupeles, kapotus pomidorus, bulves, kukurūzus, aitriosios paprikos miltelius, supilkite „Tacosauce“ padažą. Pasūdykite.

Ištirpinkite vandenyje kubelį sultinio ir supilkite į troškinį.

Uždenkite dangtį ir troškinkite, iki mėsa suminkštės (apie 30–40 min). Retkarčiais patikrinkite, ar netrūksta vandens. Jei trūksta – įpilkite.

Prieš patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.