Maskarponės tortas su citrininiu kremu ir gervuogėmis

  • Paruošimas 50min ,  Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • klasikinis „Mano dienai“ biskvitas
     1 vnt.
  • gervuogės
     125 g
  • mėtos
      papuošimui

Uogoms meduje:

  • šilauogės ir gervuogės
     100 g
  • medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • vanilinis cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)

Maskarponės kremui:

  • cukrus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • maskarponės sūris
     500 g
  • plakamoji grietinėlė
     370 ml
  • citrinos žievelė
     1 vnt.

Citrininiam kremui:

  • citrinos sultys ir žievelė
     0,5 vnt.
  • kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • cukrus
     80 g
  • sviestas
     40 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pasigaminkite uogas meduje. Į puodą suberkite uogas, vanilinį cukrų ir medų. Kelias minutes pakaitinkite. Atvėsinkite. 

Pasigaminkite citrininį kremą. Užvirkite puode vandenį. Ant puodo uždėkite dubenį su kiaušinio tryniais ir kiaušiniu, cukrumi, citrinos žievelėmis, citrinos sultimis. Viską nuolat maišykite. Plakite šluotele kaitindami kremą apie 7–10 minučių. Įdėkite sviesto į kremą ir maišykite, kol ištirps.  Paruoštą kremą uždenkite maistine plėvele ir padėkite šaltai, kad atvėstų. 

Pasigaminkite maskarponės kremą. Į dubenį suberkite cukrų, sudėkite maskarponės sūrį, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Išplakite grietinėlę su elektriniu plakikliu iki standumo. Į paruoštą maskarponės kremą atsargiai supilkite išplaktą grietinėlę ir su mentele išmaišykite.

Biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 dalis. Ant vienos biskvito pusės tepkite citrininio kremo ploną sluoksnį, maskarponės kremą, dėkite uogas ir vėl biskvitą. Tortą užbaikite maskarponės kremu. Iš konditerinio maišelio gražiai išspauskite maskarponės kremą palei torto kraštą, o per vidurį paskleiskite citrininį kremą. Tortą papuoškite uogomis ir mėtomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.