Maskarponės plokštainis su slyvomis ir baltuoju šokoladu

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • karijų riešutai
     200 g
  • cukrus
     200 g
  • sviestas
     60 g
  • baltasis šokoladas
     50 g
  • mėtų lapeliai
      papuošimui
  • slyvos
     300 g
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • čiobrelis
     2 šakelė (-ės)
  • rudasis cukrus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vanduo
     1 valg. šaukštas (-ai)

Maskarponės kremui:

  • maskarponės sūris
     250 g
  • grietinėlė
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • medus
     1 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Dubenyje trintus riešutus sumaišykite su cukrumi ir lydytu sviestu. Masę tolygiai paskirstykite ant skardos ir dėkite kepti į orkaitę apie 10–12 minučių. Iškeptą riešutų plutelę padėkite atvėsti. 

 Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmeskite čiobrelių, suberkite cukrų ir viską išmaišykite. Įpilkite šaukštą vandens ir pakaitinkite, kol cukrus ims karamelizuotis. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į karamelę. Slyvas pakepinkite karamelėje apie minutę iš abiejų pusių. 

 Pasigaminkite maskarponės kremą. Dubenyje išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir medumi iki standumo. 

 Ant riešutų plutelės dėkite maskarponės kremą, tuomet slyvas. Apibarstykite baltojo šokolado drožlėmis. Papuoškite mėtų lapeliais ir valgomomis gėlėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.