Marokietiška harira sriuba su jogurtu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • svogūnų
     2 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • stiebų salierų
     2 vnt.
  • morkų
     2 vnt.
  • kmynų
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • tarkuoto šviežio imbiero
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • ciberžolės
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • malto cinamono
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltos kalendros
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • lauro lapelių
     2 vnt.
  • pomidorų pastos
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinio
     750 ml
  • susmulkintų pomidorų
     400 g
  • skardinės virtų avinžirnių (apie 400 g)
     1 vnt.
  • petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)
  • druskos ir pipirų
     1 pagal skonį
  • citrinos
     0.5 vnt.

Prie sriubos:

  • mėgiamos duonos
     1 pagal skonį
  • natūralaus jogurto
     1 pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kmynus sugrūskite grūstuvėje. Imbierą nuskuskite ir sutarkuokite.

Daržoves apkepkite puode alyvuogių aliejuje. Sudėkite prieskonius ir pomidorų pastą, pakepkite dar apie minutę. Įdėkite imbierą, sultinį ir susmulkintus pomidorus. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Avinžirnius suberkite į koštuvą, praskalaukite juos po šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nubėgti. Sukapokite petražoles. Suberkite avinžirnius į sriubą, leiskite užvirti, pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais citrinų sulčių.

Prie sriubos: patiekite sriubą su petražolėmis, mėgiama duona ir jogurtu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.