Makaronų kaspinėliai su ožkų sūriu, špinatais ir grybais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • viso grūdo dalių farfalle makaronai
     500 g
  • grybai (tinka šitakiai, mažieji pievagrybiai)
     650 g
  • aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • svogūnėlis (shallot)
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelės (-ių)
  • baltas vynas (neprivaloma)
     50 ml
  • mažieji špinatai
     450 g
  • 36 % riebumo grietinėlė
     125 ml
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Džiugas arba parmezano sūrys
     30 g
  • šviežias ožkos pieno sūrys Natural
     250 g
  • prieskonių žolelės patiekimui (tinka čiobreliai)
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Nukoškite ir atsidėkite (kad nesuliptų, galite pašlakstyti aliejumi ir išmaišyti).

Didesnius grybus stambiai supjaustykite, smulkesnius palikite vientisus.

Įkaitinkite didelę keptuvę nesvylančiu dugnu. Įpilkite aliejaus ir sužerkite smulkintą svogūnėlį. Kaip apkeps, suberkite grybus ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol suminkštės (5–10 min.). Įpilkite vyno ir nugarinkite.

Pridėkite špinatų. Sumažinę kaitrą pakepkite dar 2 min. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir pakepkite dar 2 min.

Suverskite makaronus ir išmaišykite.

Dar karštą patiekalą dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto Džiugo ar parmezano, uždėkite ožkų sūrio riekelių. Jei norite, pabarstykite prieskoninių žolelių.

Patarimas. Ožkų sūrį galite dėti į keptuvę kartu su grietinėle ir gerai išmaišyti.

Šviežias ožkų pieno sūris Natural, 125 g    

Šviežias, švelnaus skonio sūris gaminamas iš Vokietijoje auginamų ožkų pieno.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.