Makaronai su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir ančiuviais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • geltono svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • pomidorų (su šakelėmis)
     4 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     50 ml
  • vandens
     200 ml
  • ančiuvių file
     6 vnt.
  • kaparėlių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių
     200 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • juodųjų pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • makaronų (pageidautina vamzdelių formos)
     4 porcija (-os)

Patiekti su:

  • stambiai tarkuotu parmezano sūriu
     
  • šviežiais bazilikais
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite pomidorus kubeliais, neišmeskite šakelių, nes jų prireiks vėliau.

Dideliame puode pakepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje.

Sudėkite pomidorus, pomidorų šakeles, ančiuvius ir kaparėlius, įpilkite vandens. Virkite apie 10 minučių.

Pašalinkite pomidorų šakeles ir energingai plakite masę maišytuvu tol, kol ji įgaus padažo konsistenciją. Pridėkite alyvuogių ir pagardinkite druska bei pipirais.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Sumaišykite makaronus su pomidorų padažu ir patiekite juos su parmezanu ir bazilikais.

Patarimas

Prieš patiekdami pašlakstykite patiekalą alyvuogių aliejumi.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.