Makaronai su midijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šviežių, nuvalytų midijų
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     
  • smulkiai kapoto česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • smulkiai kapota raudona aitrioji paprika
     1 vnt.
  • ančiuvio filė
     1 vnt.
  • konservuotų arba šviežių pjaustytų pomidorų
     400 g
  • balto sauso vyno
     100 ml
  • viso grūdo makaronų (labai tinka linguine)
     240 g
  • šviežių petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Midijas nuvalykite, pašalinkite nešvarumus ir išrinkite prasivėrusias kriaukleles. Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite česnaką su aitriąja paprika, sudėkite ančiuvio filė ir kaitinkite trindami šaukštu, kol ji ištirps. Sudėkite į keptuvę pomidorus, supilkite vyną, pakaitinkite kol užvirs.

Tada sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir kaitinkite, kol midijos pilnai atsivers. Išrinkite ir išmeskite neatsidariusias midijas. Dalį midijų išvaduokite iš kriauklelių, dalį geldelių palikite papuošimui.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nusausinkite ir sumaišykite su paruoštu padažu. Patiekdami pabarstykite petražolėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.