Makaronai su brokoliais, pagardinti kedrų riešutais ir šparaginėmis pupelėmis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • brokolių
     500 g
  • kedro riešutų
     100 g
  • vyšninių pomidorų
     250 g
  • aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • žaliųjų šparaginių pupelių
     150 g
  • makaronų (pageidautina vamzdelių formos „Penne rigate”)
     4 porcija (-os)
  • alyvuogių aliejaus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • kaparėlių
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • vandens
     100 ml
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį
  • žalių petražolių (apie 20 g)
     1 pakuotė (-ės)
  • arkuoto Grana Padano arba Parmigiano Reggiano sūrio
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame puode užvirinkite šiek tiek pasūdytą vandenį makaronams.

Padalinkite brokolį į atskirus žiedus, stiebą nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.

Karštoje sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus iki auksinės spalvos.

Pomidorus perpjaukite perpus. Perpjaukite per pusę aitriąją papriką, išvalykite sėklas, puseles sukapokite smulkiau. Pupeles nuplaukite ir padalinkite į dvi dalis

Likus 3 minutėms iki makaronai išvirs, sudėkite į puodą brokolius.

Įkaitinę alyvuogių aliejų keptuvėje pakepinkite pomidorus, aitriąją papriką, pupeles ir kaparėlius. Baigiant kepti išspauskite ant jų česnakus. Dar šiek tiek pakepinkite, jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens. Kepinkite tol, kol pomidorai suminkštės ir pasieks padažo tirštumą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles.

Nukoškite makaronus ir sumaišykite juos su keptuvės turiniu. Patiekite makaronus su kedro riešutais, petražolėmis ir sūriu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.