Lęšių ar avinžirnių miltų sausainiai su džiovintais vaisiais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Lęšių ar avinžirnių miltų sausainiai su džiovintais vaisiais

Ingredientai

  • sviestas RIMI
     60 g
  • avinžirnių miltai
     180 g
  • rudasis cukrus
     70 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis
  • razinos
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestas ir kiaušinis turi būti kambario temperatūros.
Su virtuviniu kombainu išsukite sviestą su cukrumi iki purios masės, įmuškite kiaušinį ir plakite, kol susimaišys.
Kitame dubenyje sumaišykite sausus produktus ir išsijokite. Į sviesto masę atsargiai suberkite sausus produktus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Džiovintus vaisius smulkiai sukapokite ir įmaišykite į tešlą.
Su šaukštu imkite tešlą, formuokite rutuliukus, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 8–10 minučių.
Iškeptiems sausainiams leiskite kelias minutes atvėsti, tik tada išimkite iš skardos. Galite apibarstyti cukraus pudra.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis