Lengvai paruošiama vištiena tortilijose

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Lengvai paruošiama vištiena tortilijose

Ingredientai

Ingredientai

  • viščiukų broilerių filė
     350 g
  • žalioji paprika
     1 vnt.
  • geltonoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • Saldžioji paprika
     1 vnt.
  • Pipirai RED CAYENNE
      1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • tortilijos
      1 pakuotė
  • konservuotų raudonųjų pupelių RIMI
     200 g
  • aliejus kepimui
     
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite produktus. Supjaustykite vištienos filė ~ 0,5 cm storio norimo ilgio juostelėmis, paprikas šiaudeliais, svogūną žiedeliais, norimą aitriosios paprikos kiekį susmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite vištieną apie 8-10 min. Tuomet į vištieną sumeskite svogūnus ir lukterkite kol jie lengvai apkeps. Tada sudėkite paprikos juosteles ir aitriąją papriką. Viską pakepkite dar ~ 3-4 min. Tuomet supilkite konservuotas pupeles ir palaikykite kol pakankamai sušils (jei norite, galite pupelių nemaišyti į įdarą, o patiekti šalia paruoštos tortilijos). Paskaninkite druska. Štai įdaras ir paruoštas.

Į kiekvienos tortilijos centrą dėkite įdarą tolygiai paskirstykite ir jas susukite. Keptuvėje įkaitinkite minimalų kiekį aliejaus ir sudėję tortilijas sujungimo vieta į apačią apkepkite iš abiejų pusių. Jei norite, tortilijas galite apkepti ne keptuvėje, o grilyje ant grotelių.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė