Ledai be laktozės su karamelizuotais vaisiais ir pistacijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Ledai be laktozės, po 120ml
     2 porcijos (-ų)
  • Moliūgas
     100 g
  • Slyvos
     4 vnt.
  • Obuolys
     1 vnt.
  • Kriaušė
     1 vnt.
  • Medus
     3 valg. šaukšto (-ų)
  • Sviestas
     3 valg. šaukšto (-ų)
  • Pistacijos
     70 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, obuolius ir kriaušes – kubeliais. Slyvas perpjaukite į keturias dalis, išimkite kauliukus. 

 Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą medaus, pakaitinkite, tuomet suverskite moliūgo gabaliukus, įdėkite 1 šaukštą sviesto be laktozės.

 Atskirai karamelizuokite obuolius ir kriaušes, įdėdami 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sviesto be laktozės.

Visus vaisius karamelizuokite po 3–4 minutes. 

Išgliaudykite pistacijas, jų branduolius susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu.

Ledus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite riešutais iš abiejų pusių.

Dėkite ledus į serviravimo lėkštutes, sluoksniuodami su moliūgo griežinėliais. Šalia įdėkite karamelizuotų obuolių ir kriaušių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.