Ledai be laktozės su karamelizuotais vaisiais ir pistacijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Ledai be laktozės, po 120ml
     2 porcija (-os)
  • Moliūgas
     100 g
  • Slyvos
     4 vnt.
  • Obuolys
     1 vnt.
  • Kriaušė
     1 vnt.
  • Medus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Sviestas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Pistacijos
     70 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, obuolius ir kriaušes – kubeliais. Slyvas perpjaukite į keturias dalis, išimkite kauliukus. 

 Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą medaus, pakaitinkite, tuomet suverskite moliūgo gabaliukus, įdėkite 1 šaukštą sviesto be laktozės.

 Atskirai karamelizuokite obuolius ir kriaušes, įdėdami 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sviesto be laktozės.

Visus vaisius karamelizuokite po 3–4 minutes. 

Išgliaudykite pistacijas, jų branduolius susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu.

Ledus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite riešutais iš abiejų pusių.

Dėkite ledus į serviravimo lėkštutes, sluoksniuodami su moliūgo griežinėliais. Šalia įdėkite karamelizuotų obuolių ir kriaušių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.